Τελευταία Νέα

Τρίτη 21 Μαΐου 2024 11:50
Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιουνίου 2016
Επικαιρότητα

Άμεση αντίδραση σε παράνομη αλιεία στον Καλαμά

Off

Μία ακόμη επιτυχία κατέγραψε η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε΄ ΚΟΗ, που έπειτα από αξιοποίησης πληροφοριών και διακριτική παρακολούθηση, την Τετάρτη τα ξημερώματα, εντόπισε έναν ημεδαπό να αλιεύει χρησιμοποιώντας παράνομα μέσα σε παραπόταμο του Καλαμά, στη Χαραυγή. 
Ο ημεδαπός σε βάρος του οποίου ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία αλίευε με τη χρήση αυτοσχέδιας κατασκευής παγίδευσης ψαριών (σουλπί).
Τα παράνομα μέσα και αλιεύματα κατασχέθηκαν, η ιδιοκατασκευή καταστράφηκε 
ενώ παράλληλα ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία επιβολής κυρώσεων.
Το Δ.Σ.του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες για την πολύτιμη συνδρομή τους στις 
προσπάθειες για την πάταξη της λαθραλιείας. Επίσης ευχαριστεί θερμά τον προϊστάμενό τους κ. Παπαγρηγορίου ο οποίος  υποσχέθηκε εντατικοποίηση των ελέγχων σε λίμνες και ποτάμια ιδιαίτερα σε  απομακρυσμένες περιοχές που μέχρι σήμερα αποτελούσαν το άβατο παρανόμων.
«Ταυτόχρονα στέλνει ηχηρό μήνυμα στους "αιθεροβάμονες" του υπουργείου Περιβάλλοντος να εγκαταλείψουν κάθε σκέψη για κατάργηση της Ομοσπονδιακής  Θηροφυλακής ή την μετατροπή της σε δημόσια υπηρεσία που θα σημάνουν την καταστροφή της χλωρίδας και πανίδας του τόπου μας.  Αντί δε να καταφεύγουν σε μεγαλόπνοες πλην όμως ανεφάρμοστες εξαγγελίες 
για την ίδρυση Αστυνομίας Περιβάλλοντος ας μεριμνήσουν να στελεχώσουν 
τις αποδεκατισμένες υπηρεσίες των κατά τόπους Δασαρχείων και να  θεσμικά το έργο των φυλάκων των Φορέων Διαχείρισης, οι οποίοι επίσης συνεισφέρουν στην φύλαξη των βιοτόπων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Α.Σ Ερασιτεχνών Αλιέων.  

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

 

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ